2009. augusztus 28., péntek

A Hóleopárd tündöklése és eltűnése

A Hóleopárdot roppant nehéz meglesni, mert a Tibeti hegységben, jól rejtőzve, a magasban él, sokáig csak legendának tartották létét, némi albinózással dúsítva. Budapesten (és Magyarországon) sem történt más, a hazai Apple viszonteladók által rendelt, várt, kért mennyiségnek csak töredékét szállította le a péntek déli premierre az Apple, így aki nem jelezte előre vásárlási szándékát, az bizony állattalanul távozott. Az Almalap a hozzá legközelebbi XMS boltját kereste fel, ahol dél előtt pár perccel a biztonsági őröket kellett megnyugtatni, a bolt előtti sor nem forradalmat készül kirobbantani, csak az új Mac OS X-re vár. A sor és a Hóleó kettőre már el is fogyott. Ahogy az Almalap megtudta, hasonló jelenet játszódott le a Starking és az iStyle üzleteiben is. A forradalom a Hóleopárd esetében nem is helyes kifejezés, hiszen felhasználó oldalról csupán a hihetetlen gyorsasága az, amit érzékelünk. Az Apple is fejlődésnek (refined - finomhangolás) nevezi, nem forradalomnak az új Mac OS X 10.6-ot. (az X-t tessék tíznek ejteni, ha már angolul "ten"-ként emlegetik.) A bemutató napján kielégítetlen maradt igények a következő héten nyerhetnek beteljesülést, további kétezer-háromszáz Hóleopárd indult felénk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez szerintem nagyon igeretes..

emlekszem a windows 95 eseteben volt ilyen. nehez manapsag (fogyasztoi tarsadalomban) eloallni egy olyan termekkel amiert sorban allnak az emberek a boltok elott..az apple termekei nagyon kaposak...hogy is all a tozsde? ;)

Ferenczy Gábor írta...

Lassan ott van az Apple, ahol egy évvel ezelőtt, 160 dolláron :)
Annak, hogy sorba kell állni, most állítsunk emléket, meglehet, a következő szoftver már nem lesz megfogható, csak a netről telepíthető...

Megjegyzés küldése