2009. szeptember 16., szerda

Amiért szeretjük (2)

Azért kedveljük a Macet, mert igyekszik a kezünk alá dolgozni, nem akadékoskodni. Én négy Spacest használok, azaz négy virtuális íróasztalt. Az egyiken az eseti internetes, mailes feladatokat végzem, egy másikon pedig a nagyzolósan webfejlesztésnek nevezett munkát, azaz az Almalap szájt építegetését. Ehhez azon az asztalon fut a PS, a Dream, egy Finder ablak, a Fetch és a Safari egy másik ablaka a honlapoldal teszteléshez.
Eddig is tudtam úgy váltani egy program - Safari - több asztalon lévő ablaka közt, hogy Dockban a Safari ikonjára kattintok - ez automatikusan virtuális asztal váltást is jelent. Most az ismételt kattintások nem csak váltanak az ablakok közt, de a letöltés ablakot (Downlaods) átrántják az aktuális, látható asztalra. Ha a 'webfejlesztős' asztalon kezdtem letöltésbe, akkor a Downloads ott jelenik meg. Ha átmegyek másik asztalra és a Dockban kattintok a Safarira, akkor előbb az aktuális asztalon jelenik meg a Downloads (utánam jön), aztán ugrom a más asztalon nyitott Safarira. Tetszik.
Ugyan így tetszik, hogy az iCal figyelmeztetés nem ragad be azon azt asztalon, amelyen felpattant, hanem jön velem, ha asztalt váltok. Így nem esik meg, hogy valahol ott felejtődik és csak órákkal, napokkal később veszem észre, hogy mi mindenről maradtam le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése