2010. január 5., kedd

Böngészők és oprendszerek

Időről időre számot adunk az almalap.hu látogatóinak összetételéről, legutoljára októberben tettük ezt meg a Google Analyticsre alapozva. A netes jelentések szerint a Google Chrome böngészője folyamatosan növeli piacrészesedését, ezért ismét megnéztem saját adatainkat - ezek persze annyira nem net-reprezentatívak, amennyire az csak lehetséges.
Nos, nálunk továbbra is vezet a Safari (Macintosh) 64,1 százalékkal (októberben ez 53,6 szzalék volt). Második a Firefox (Windows) 11,97 százalékkal (17,1), harmadik az Explorer (Windows) 7,76 százalékkal (10,0). Októberben a Chrome (Windows) hatodik volt 2,4 százalékkal, Macintosh platformon 0,1 százaléknál kisebb volt a részesedése. Most az ötödik helyre ugrott, valóban növekedett, a Windowson 2,52, Macintoshon 0,81, összesen 3,33 százalékot ért el.
Októberben néztük a Hóleopárd váltási arányt is, így erre is ránéztem most. Akkor a Leopárd vezetett 64,1 százalékkal, ez mára 36,1 százalékra apadt és már csak a második helyre volt elegendő. Első természetesen a Hóleopárd 54,44 százalékkal (64,1), a számokból látható, hogy a régebbi macskák már jobb létre reinkarnálódtak. A PowerPC-s gépek aránya hat százalék alá esett, októberben még épp tíz felett volt.
A Windows 7 viszont sikeres, már lenyomta a Vistát részesedésben, és várhatóan a Vista előd XP-t, amely jelenleg a legnépszerűbb pécés platform az almalap.hu-t felkeresők körében, is megelőzi tavasz végéig. A trendet nézve a hetes a Vista és az XP előtti Windowsok rovására növeli részesedését, ezekről frissítenek hetesre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése