2010. január 6., szerda

http://www.i-doki.com/

A fenti címen remek szakember baráti árú szolgáltatásait éred el, legyen szó Macről, iPodról vagy iPhone-ról (ezt teszteltük, sajnos).
Kolléganőm 13 hónapos iPhone-ja se kép, se hang állapotba került. Semmi féle ráolvasás sem használt, nyomtuk az egyik gombot, a másikat, a kettőt együtt, egy-öt-tíz másodpercig, volt kártya kivét, kártya betét, táp pécéről, táp Macről. Egyetlen dolgot kaptunk: bánatot. Irány a legközelebbi (Duna) Plaza, a t-rex bolt. A szolgáltató átveszi az iPhone-t, majd rákérdez: "Van-e 20 percünk?" "Van, de miért is?" "Rátettem töltőre, a legtöbb esetben ez megoldja." "Hm, hát ez nem fogja, volt ilyen, olyan, amolyan töltőn vagy másfél órát." "Akkor hetvenezer forint lesz." "?" "Mi itt semmit sem csinálunk, megy ki az Apple-höz." "Semmi diagnosztika? Bármi? És miért hetvenezer?" "Mert ennyiért cserélik ki." "És ha garanciális lenne, akkor sincs semmi hiba-beazonosítás?" "Nincs, így hetvenezer, kérik?" Hát nem.
Ha már Duna, átsétáltunk Handrashoz, aki a fenti céget ajánlotta (persze, ha rendes blogolvasója volnék, már tudtam volna. A szájtot amúgy láttam, valahol hirdetés után ránéztem, de ismeretlenül nem hagyott maradandó nyomot.)
Lélekben teljesen leamortizálódott kolléganőm bejelentkezett a dokihoz és lelépett ebédidőben. Másfél óra múlva jött az sms: "iPhone-ról!" A szervízben elmondták, alapvetően három elem hibásodhatott meg, a felső kapcsolóhoz tartozó, az alaplap - ami a leghúzósabb lenne, de még így is fele annyiért cserélné ki, mint a t-rex -, vagy az alsó csati panel. Végül bruttó hatezer forint lett a javítás, ami a 70e-s indulóárhoz képest örömteli. Valamint megjavították. Nem bántak úgy az ügyféllel, ahogy az egy Matáv utód multihoz illik - lásd a fenti párbeszédet. A párbeszéd a t-rexnél teljesen kultúrált volt, csupán az érzet volt olyan, mintha Dante remekművébe kívánna el. Eddig cégesen 10m-nél is többet fizettem ki a Westel, majd t-rex szolgáltatásáért, van használhatatlan plasztik kártya gyűjteményem (gyémánt és egyéb törzskártya). De minek?
Oks, értem, a t-rex nem javíthatja. Rontaná is az üzletét, ha nem 70 ezres választ adna, hanem az i-doki címét - ingyen, barátságból.
All you need is love, love. Love is all you need.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése