2010. február 14., vasárnap

App Store királyok (és királynők)

Miközben az Apple nyitó oldalán pörögő számláló rettenetes tempóban halad a 10 milliárdos érték felé - ennyi zenét értékesítettek eddig -, az alkalmazás bolt is mérföldkőhöz ért, több mint másfélszáz-ezer alkalmazást kínált harmincegy ezer fejlesztőtől. Az iLounge megnézte, melyik cégek uralják a piacot.



Az első táblázaton azok a cégek szerepelnek, amelyek legalább tíz ingyen letölthető alkalmazást, játékot kínálnak iPhone-ra és iPod touchra. Valljuk meg, csupa ismeretlen név. Az első Storm-ról egyébként a neten keringő pletykák azt mesélik, hogy korábban az alkalmazásaik a felhasználók teljes Address Book adathalmazát feltöltötték, az így 'nyert' címlistával házalt a cég. A másik név, amellyel sokan, nem csak iPodosok, iPhone-osok találkozhattunk, a Zynga, amely Facebook alá is számos népszerű, sokak játszotta alkalmazást fejleszt. A tizedik helyen a pécés játékok nagyágyúja, az Electronic Arts szerénykedik - nehéz feladat az 1024 vagy nagyobb képernyő-felbontású játékok miniatűrizálása. Még ismert név lehet a Gamelofté, amely szintén több platformra fejleszt, így Facebookra, MySpace-ra... (Gonosz Almalap: iwiwre?)



A második táblázat a fizetős alkalmazások fejlesztői listáját mutatja, ide azok a cégek kerültek be (mármint az ábrára), amelyek tíznél több progit kínálnak ésezek legalább egyike szerpelt a legjobb 100 program listán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése