2010. március 31., szerda

Irodai eszköz lesz-e az iPad az iWorkkel?

Az iPad bemutatásán nagy hangsúlyt kapott, hogy az Apple irodai csomagja, az iWork is futtatható lesz iPaden. Többen eltöprengtek ennek okán, mivel az iPad és az irodai munka - hát nem rokon fogalmak, de a jelek szerint az Apple szeretné, ha az lenne, vagy legalábbis erőst támogatná. Az Almalap szkeptikus. Ahogy iPhone-on is lehet emailt írni, úgy minden bizonnyal lehet iPaden Keynote prezentációt készíteni - bár megnézném azt, ahogy valaki pixel-pontos animációt készít a mindig nála lévő mutató eszközzel, az ujjával. Nem hiszem, hogy szeretnék virtuális billentyűzeten hosszú levelet beírni - lehet, persze, hogy lehet. Gondold el, a billentyűzet ugyan abban a síkban van, mint az, ahol megjelenik a gépelés. Vagy kitakarja a kezed a szöveget, viszont gyorsan tudsz írni, mert az ujjaid anatómiai felépítése a kalapálást támogatja, vagy jól látod amit írsz, és egy ujjal bökködöd a billentyűket, ez meg nem produktív.
Az iPad esetében még fontosabb a netes összmunka, erre pedig az iWork.com jelenlegi, béta állapotában nem alkalmas - szerintem.

2 megjegyzés:

András Boár írta...

Prezi készítésére tényleg nem ideális eszköz, de Pages, Numbers űrlapokkal, esetleg (később) Bento adatbázissal, esetleg (még később) ha a FileMaker-el iPad-en is futtatható app készíthető, akkor egész jó mobil adatgyűjtő, rendező, átadó kézi készülék lehet belőle.

Senor

Ferenczy Gábor írta...

Szia,
nem tudom, emlékszel-e a Newtonra, az Apple egykori (1993-1998) Newton eszközére? (ha nem: Mactracker!) Az a zsebész (handheld computer) is egyes területeken - raktározás, orvosi megoldások - futott be karriert és maradt meg a gyártás befejezése után is évtizeden át eszköznek, ahol spéci alkalmazást (nota bene: FileMaker) fejlesztettek rá.
Valahogy úgy érzem, hogy az iPad számára ez nem lenne karrier, mármint ha ilyen megoldások adnák a fő használati területet. De úgy is meglátjuk!

Megjegyzés küldése