2010. október 15., péntek

München, AATC konferencia II.

Tele meglepetéssel az élet. Hová lett a német szervezettség?
Tegnap este hatkor kezdődött a hivatalos AATC konferencia program a Hilton legfelső szintjén lévő teremben bor- és sörfogyasztási lehetőséggel. A beköszöntő beszédből kiderült, hogy a hetedik éve megrendezett találkozó (AATC/e - az Apple elismerte oktatási helyek) idén rekordott döntött, kétszáznál több résztvevő 37 országból, jellemzően Európából, bár India és Egyiptom is befigyelt. A névjegyes felszólítás is értelmet nyert, 15 perc alatt kellett minél több névjegyet cserélni, a nyertes - büszkeségen túl (36 darab) egy pólót nyert. Az ötlet viszont tetszetős, hiszen a jelenlévők fele először vett részt AATC Konferencián. A negyedóra nagyot lendített az ismerkedési kedven.
Egy óra zsibongás után buszokkal megindultunk Das Zeehaus (ha ezt rosszul írom, az csak azt mutatja, nem németes voltam) felé. A 200+ ember megrohanta a 15. emeleten a lifteket, hogy lejusson a földszintre (fogadásra alkalmas méretű terem a földszinten is lett volna). A buszokra szépen, kultúráltan száltunk fel, majd le, mert a fellépésnél senki sem számolt, lesz-e még űlőhely. Majd a busz fél órát araszolt a helyi csúcsforgalomban - a hely gyalog negyedórára van, tesztelve.
Das Zeehaus nevében zee, valójában jóképességű bajor étterem-kocsma, ahol svéd-asztalról lehetett fogyasztani. Ez utóbbi nem volt a hely specialitása, így elég zegzúgos helyeken lehetett étekre bukkanni. Ahogy vártam, minden asztalra jutott véletlenül egy Apple-ös, aki négy órán át hallgatta a vadabbnál vadabb ötleteket, próbált infot szerezni az egyes AATC-k, országok viszonyairól. Mondhatom, hogy Ungarn unikum a számukra. Pedig voltak Minszkből, Rigából.
Számtalan angol résztvevő mindegyike pörgő oktatásról számolt be, a newcastle-i AATC 900 (kilencszáz) hallgatót tud ebben az évben magamögött. Az egyetlen szlovén AATC öröme megegyezett a miénkkel, az új viszonteladó-besoroló rendszer számtalan Mac OS X és szerver vizsgát hozott nekik is. Igaz, Szlovéniában minden tárgyból - Aperture, Final Cut és Logic - csak egyetlen oktató van, ellenben a hazai tól kinálattal (kivéve az Aperture-t).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése