2011. március 16., szerda

Kötelező váltás

Az Apple május ötödikével minden MobileMe naptárt frissít az új formátumúra - akár akarod, akár nem. Az új használatához iOS 4.2.1 oprendszer kell az iPhone-ra, iPod touchra vagy iPadre, 10.6.6 oprendszer a Macre (Snow Leo hetedik frissítése) - bár a Leoval is képes együttműködni, de ott kézzel kell beállítani a megfelelő dolgokat. Pécén a MobileMe Control Panel version 1.6.5 használata kötelező.
Kis vállalkozásunk hetek óta szív azzal, hogy páran még "régi" iPhone-t használunk, és arra nem tettük fel az iOS 4-t, mert a tapasztalat alapján tetű lassúvá válik tőle. Viszont tanult iPhone 4-t használó kollégák habozás nélkül váltottak az új naptárra. Na, ettől a perctől kezdve a régiek nem látják az újak naptárát. Eddig sem volt méznyalás a naptár megosztás (két havonta valamiért szétesett, újra kellett publisholni, az iPhone váratlanul minden naptárból kettőt, hármat látott - persze, lehet, hogy az új változat ezt megoldja).
Az ilyen kényszerített eszközvásárlás, upgradelés nálam a nem kedvelem kategóriába esik. Ráadásul a naptár nem a Föld legbonyolultabb alkalmazása, hogy ne lehetne a vissza-kompatibilitást megőrizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése