2011. március 19., szombat

Teszteld tudásod! - App(ok) 2.

Bő egy hónapja írtuk meg, hogy az Apple hivatalos tankönyveinek kiadója, a Peachpit elkészítette első iPhone - iPod touch - iPad alkalmazását. Ez az Apple hivatalos vizsga-szituációját modellezi, azaz jönnek a tesztkérdések, a lehetséges válaszok és nem szabad / illik / lehet hibázni. Most újabb két vizsgasorral bővült a kínálat. Fontos, hogy a alkalmazás által feltett kérdések nem egyeznek meg a hivatalos vizsga kérdéseivel, csupán szépségükben, mélységükben hasonlítanak hozzájuk - az Apple szerintem azonnali hatállyal válna meg a Peachpit kiadótól, ha ilyen hibát követne el.
A most kiadott egyik teszt-program a "Test Yourself for Aperture 3". A teszt 75 kérdésből áll, az alkalmazás ára 1,59 euró, a magyar App Store-ból is megvásárolható.
A második teszt-program a "Test Yourself for Mac OS X Server v10.6". Ez 150 kérdéssel szembesít, az ára 3,99 euró.
Tudvalevő, hogy az Apple vizsgák során csak olyan kérdést tesznek fel (tesz fel a számítógép), amelyre a Peachpit kiadásában megjelenő Apple Training Series könyvben ott a helyes válasz. A vizsga egyébként számítógép előtt történik, a fejben lévő tudás alapján kell az angol nyelvű kérdésekre kiválasztani a helyes - egy vagy több - választ.

Reklám
Az említett és a többi Apple tankönyv is megvásárolható az AATC XMS Akadémián, az XMS üzletében vagy a MacAcadémia honlapján - és persze másutt is az országban és azon túl. Az említett programokat - és persze másokat is - az XMS és a MacAcadémia közösen üzemeltetett termében oktatjuk, az AATC XMS Akadémia elején álló betűszó azt jelenti, hogy ez az Apple minősítésével rendelkező tanterem (Apple Authorized Training Center). Aperture oktatás legközelebb május első hétvégéjén lesz, tematika és jelentkezés itt vagy itt, Mac OS X Server Essentials pedig bő egy hónap múlva: jelentkezés és tematika itt vagy itt. Vizsgára pedig emitt lehet jelentkezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése