2011. március 29., kedd

WWDC: csak betekintés, nem bejelentés

Június elején rendezi meg az Apple az éves fejlesztői konferenciáját (WWDC), amelynek megérkezett a meghívója. Az egy soros konferencia tartalom: Join us for a preview of the future of iOS and Mac OS X - azaz Nézzük meg, milyenné lesz az iOS és a Mac OS X.
Ez ugyan tételesen nem mond ellent annak, hogy akár be is mutathatják a Liont, a Mac OS X 10.7-t, a Hóleopárd utódját, de sokkal valószínűbb, hogy csak újabb betekintést kapunk a nyár végén(?), ősszel(?), legkésőbb novemberben(?) bemutatandó oprendszerről. Ha ezt csúszásnak tekintjük - több blog szerint az -, akkor oka lehet (ismét) az iPhone, az iPhone 5 bemutatását pár napja hivatalosan is arrébb tették a tervezett nyári időpontról. Bár direkt a szoftver-fejlesztésre nem lehet hatása a japán földrengés-cunami okozta termelés kiesés - az Apple szállítói inkább Dél-Korea, Tajvan, Kína -, a hardver értékesítés megakadása - és erre utal az iPad hiány - miatt eltolhatják az új termék kibocsátást, hogy a kifutó termék kitermelje azt a költséget, amit kockás papíron (helyett Numbersben) megterveztek.
A másik konferencia tartalom észrevétel: az iOS megelőzi a Mac OS X-et, de ez biztos csak az abc sorrend miatt van így. Vagy nem. Vagy ez az Apple-nél a fontossági sorrend.

1 megjegyzés:

Ferenczy Gábor írta...

És alig 24 óra alatt el is adták az összes jegyet. Ha esetleg valaki utazna, szívesen vennénk a tudósítását, beszámolóját a WWDC-ről!

Megjegyzés küldése