2011. június 29., szerda

Mennyire jók az Apple alkalmazásai?

Mennyire jók a Maces alkalmazások? Nehéz erre a kérdésre felelni, pláne objektíven. A szubjektív, egyéni véleményeket összesítve kicsit objektívabb képet kapunk, bár az eredmény erősen függ az összesítés módjától, a résztvevő alanyok kiválasztásától... Ennek ellenére talán maga az Apple kínálja a legjobb összesítést. A Macintosh gépen futó App Store (1) alkalmazással elérhető netbolt, amelynek szintén App Store (2) a neve, csillagos értékelést kínál minden alkalmazásról, sőt, szövegesen is üzenhetünk Steve-nek (nem olvassa) és más potenciális felhasználóknak. E csillagozást grafikonizálja ez a bejegyzés.
Igen, nem korrekt, mert nem minden program használó szavaz. Igen, nem korrekt, mert nem minden program használó véleménye mérvadó. Igen, de akkor is. Vox populi.

Maces alkalmazások értékelése
A letölthető alkalmazások közül a legkevesebb szavazót maga mögött tudó GarageBand (29 fő, 4,66 átlag) lett a legjobb - már ha lenne ilyen kategória -, de a Pages (218/4,65) és a Keynote (94/4,62) paraszt-hajszállal csúszott le a második és harmadik helyre. Legtöbb értékelést viszont az új Final Cut Pro X kapta (1368/2,69), nála rosszabb minősítést viszont csak az új Compressor ért el (82/2,51). Tessék szabadon böngészni a három grafikont (figyelem: a szavazós grafikon logaritmikus skálázású!)



iAlkalmazások értékelése
És persze az iTuneson át elérhető az az App Store (3), amelyet iTunes Music Store-nak kereszteltek, majd iTunes Store-ként neveztek, és most görcsös önmeghasonlásában App Store-nak hívnak, amikor nem zenét vagy videót szeretnénk letölteni, hanem iPhone-ra, iPod touchra vagy iPadre alkalmazást vásárolni. Mivel a magyar App Store (3) kevés szavazatot mutat fel, ezért az amerikai App Store (3) szavazatait ábrázoltam.
A GarageBand itt is a legjobb szoftver (427/4,32), a Pages (812/3,92) és a Keynote (223/3,91) követi - ugye-ugye, a nagyszámok baromi erős törvénye megmutatkozik (ettől a félmondattól számtalan val[ószínűség]-szám tanár haja fog kihullni, ahogy én az ő vizsgáikon), azaz ami jó - az jó. Final Cut még nincs iPhone-ra (nem, nem is dolgoznak ezen a feladaton az Apple mérnökei), a szavazat nyertes az iPhone-t távvezérlővé tevő Remote (2216/3,7), a legrosszabb alkalmazás pedig a MobileMe Gallery (1682/3,04) - bár még ez is hármas felett van. A MobileMe meg amúgy is megy a levesbe ... helyett a felhőbe, az iCloudba.



És ne feledjük, számokkal bármit be lehet bizonyítani, ahogy az ellenkezőjét is. Minthogy a párhuzamos egyenesek a végtelenben találkoznak feltételezve, hogy egyetlen térgörbítő Bólyai sincs a közelben, ezért minden ilyen írást mély fenntartással olvassunk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valoszinu az Apple is hasonlo ertekelest vegez.
Az sem ujdonsag (lasd a lenti linket) ha az Apple megszuntet softwaret vagy eppen hardwaret,
ez resze az uzleti modeljuknek.
Ezt a fajta fejlodest, az elore es nem hatra tekintest sokszor ertetlenkedve
fogadja az ember es csak 10 ev utan dobben ra, hogy neki pont ez kell es
mar elni sem tudna nelkule.
Amikor kezdi megszokni az ujat....jon a megujabb...ezt hivjak fejlodesnek,
amire altalaban az jellemzo, hogy nincs vege.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_products_discontinued_by_Apple_Inc.#Software

Megjegyzés küldése