2012. november 9., péntek

@mac.com > @me.com > @icloud.com

A cím az Apple mail szolgáltatás evolúció leírása.
Kezdetben volt a .mac, amikor még webes felületen át lehetett weblapot létrehozni, képeket megosztani. Ekkor lehetett szert tenni @mac.com-ra végződő email címre. A MobileMe bevezetését követően az Apple kínálta e-mail szolgáltatás @me.com-ra váltott, de megmaradt a régi @mac.com. Az iCloud, amelyet remélem, már senkinek sem kell bemutatni, elhozta az @icloud.com végződésű email címet.
Épp tegnap jött meg az Apple levele, amelyben finoman pusholnak, hogy álljak át @icloudra. Ehhez fel is kínálják a @mac/@me.com-mal használt nevet, az Apple ezt gálánsan fenntartja nekem. Persze - írják -, ha akarok, maradhatok a megszokott @mac/@me.com-nál. Az igazság a mail utolsó sorában van, akármelyik is áll a három domain név közül a nevem mögött, a mail eljut hozzám - teszteltem, így igaz.

Bónusz Esztertől iCloudról
Ha véletlenül Esztert az a kihívás éri, hogy fel kell olvasnia az „icloud" szót, akkor halkan nevessünk fel, mert „első klód" hangzik majd el. Eszter, én így szeretlek!

Az Almalap a .Mac-ről
(rövideket bemásoltam, hosszabbakat csak meghivatkoztam)

  • .Mac helyett MobileMe
    2008. nyár
  • .MAC NÉPSZERŰ
    2007 október
    A dotMac (.Mac) a második legnépszerűbb Mac termék - mutatta ki egy vizsgálat. Bár a legtöbben meglepődnek, amikor kinyitják a dotMac dobozát, amelyben egy árva regisztrációs kódot találnak csak. A dotMac az Apple netes-tárhely, e-mail, adat- és gép-szinkronizációs megoldása, amely számos Maces alkalmazással - köztük az ingyenes, minden új Macre felkerülő iPhoto-val, iMovie-val és iWebbel is - együtt dolgozik.
    A szoftverként eladott szolgáltatás valójában nagyon korszerű - mondják a szakemberek, - mert a dobozos szoftverek halálra vannak ítélve. Ennek persze ellentmond, hogy idén tíz százalékkal több dobozos szoftvert értékesítettek. A Microsoft Office erősségét jelzi, hogy minden hatodik így elköltött dollárt Officért adták ki. És így haldoklik a Microsoft.
  • .MAC - NAGYOBB
    2007 nyár
    Az Apple kívánatosabbá tette .Mac szolgáltatását - Web Gallery a kulcsszó -, és felemelte a tárterületet. Az iDisk az önálló előfizetők számára 10GB-ra nőtt, a Családi csomagot használóké is, itt a családtagok 2,5GB-tal rendelkeznek alaphelyzetben.
    Emelték a feltöltési limitet is, az önálló .Mac tagok havi 100GB-t, a családi csomag tagjai 25-25GB-t tölthetnek fel havonta. Az élő előfizetéssel rendelkezőknek semmit sem kell tenniük.
  • .Maces lesz az iPhoto
    2007 nyár
  • .MAC MAIL
    2006. szeptember
    A .Mac felhasználók új felülettel találkoznak, ha neten át nézik és kezelik leveleiket. A fejlesztés eredményeképp a .Maces Mailezés olyanná lett, mint más netes levelező felületen megszoktuk - egész oldal újratöltése nélkül képesek a levelek böngészésére, olvasására, keresésére, szűrésére. A .Mac felületen gyors válasz gomb is megjelent. A tervek szerint a szinkronizált AddressBookkal totális együttműködésre képes netes Mail felület is készül.
  • .Mac fejlesztés
    2005. szeptember
    Az új szolgáltatások között olyan innovatív lehetőségek jelennek meg, mint a .Mac Groups, mely lehetővé teszi egyéni csoportok, közösségek kialakítását; továbbfejlesztett .Mac Backup adatmentési rendszer; illetve összesen négyszeresére növelt iDisk és e-mail tárkapacitás. Bővebben!
  • .MAC
    2004. október
    Az Apple ingyenesen növeli a .Mac Mail és az iDisk kombinált tárolási kapacitását 250 MB-ra. Ez azt jelenti, hogy így most a .Mac tagoknak több helyük lett az email üzenetek csatolt fájlok tárolására, a weboldalakra és a backupokra. A .Mac tagok most lehetôséget kaptak a .Mac account 1 MB-ra történô fejlesztésére 49.95 dollár éves díj fejében. A .Mac Mail most alapban tartalmaz 125 MB email tárolási lehetôséget, a .Mac tagok ezeket bárhonnan bejelentkezve elérhetik. A .Mac tagok saját .Mac account használati szokásainak megfelelôen alakíthatják ki a 250 MB-os tá felosztását. A maximum üzenetméretet felemelték az izmos 10 MB-ra, ezáltal a .Mac Mail képes nagyfelbontású képek és nagy projektfájlok kezelésére, fogadására. A tagok belépve a .Mac-be, rákattintanak a saját beállításukra, rákattintanak a Tárolási Beállításokra és a legördülô menübôl a következô lehetôségek közül választhatnak:
    - 16 MB Email / 234 MB iDisc
    - 20 MB Email / 230 MB iDisc

    - 140 MB Email / 110 MB iDisc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése