2013. április 22., hétfő

A papír napja

Mindennek és mindenkinek van napja, vö: névnap, vagy „te aranyozod be a napomat!". A papír a középkor óta nélkülözhetetlen, mindent feljegyzünk, lemásolunk, sokszorosítunk és kidobunk. Papíron írjuk meg, hogy zokognak az amazóniai őserdők, a könnycseppet papírzsebkendővel itatjuk fel. Nem, a számítógép eddig még nem váltotta meg a világot, a papírmentes iroda változatlanul álom. Álom?
Ma már nem adnak minden szoftverhez két és fél kilós kézikönyvet, egyre erősebb szeletet hódít el az ebook a hagyományostól. Bár még odébb van az, amikor a tengerparti nyugágy alá lezser, laza és felelőtlen mozdulattal bedobom az iPad7-et és bemegyek úszni egyet, tudván, hogy az iPad7 ott lesz, megvár és a homok és a meleg nem vágja haza.
Macre van elektronikus számlázó program (http://ideaszamlazo.hu), amely ismeri az e-számla fogalmát, már csak a könyvelőnket kell rászoktatni a nem-nyomtatásra és azt, aki ellenőriz.
A papírhoz a számlázás mellett leginkább az aláírhatósága miatt ragaszkodunk, ahogy ezt az Adobe aktuális szlájdshowja is igazolja. Természetesen nekik (is) van megoldásuk...













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése