2013. május 6., hétfő

AirPrint helyett

Az Apple zárt világába nehezen jut be más gyártó eszköze. A bejutás alapfeltétele az Apple elgondolások maradéktalan követése. Így van ez a nyomtatással is, amire az Apple megoldása a csodás AirPrint. De mit tehetünk, ha már van nyomtatónk, és az nem AirPrint képes? Megszerezzük a handyPrint-et.

handyPrint
A használatnak egy erős kritériuma van: Mac kell hozzá. Több gyengébb is: (1) a nyomtatót az azonos wifi hálózathoz csatlakozó Machez kell kötni, (2) legalább 10.6.8 (Snow Leopard) vagy 10.7.5 (Lion) oprendszert kell használni és (3) két hét múlva apróbb összeg adományozása után marad életben a handyPrint.
A program a Netputing szájtról tölthető le, ott még további nyalánkságok is találhatók. A letöltés után a zip fájlt kibontjuk, majd az így kapott app-ot áthúzzuk az alkalmazások közé (hogy szokjuk, hogy ez a telepítés, bár most ennek nincs sok szerepe, de rend a lelke mindennek). Elindulás után a Syspref/Beállítások Other/Egyéb sorába - várhatóan a Flash, a Perian, a DivX és a Flip4Mac - mellé bekerül a handyPrint is. Kiválasztása után aktiválhatjuk a nyomtató-megosztást.



A kapcsolót ON állásba húzva azonnal láthatók a saját nyomtatóink. A nyomtatók alatt még érdemes virtuális nyomtatóként felvenni a „Mail as PDF" lehetőséget is.

iPhone-ról és iPadről nyomtatok
Ez a legegyszerűbb. Ahol csak nyomtatni lehet, nyomtathatunk. Mivel két nyomtatónk van - egy valódi Canon és egy levélküldő, mindig ki kell választanunk a kívántat. Gondolom azt, hogy a nyomtatót nyomtat, nem kell elmagyarázni, a levélküldésnél a telefonról „nyomtatott" anyag PDF-ként levélcsatolmánnyá lesz a Macen (én Mailt használok, Gmail, Outlookot nem tudom). A Netputing oldalán több oktató videóit is talál az, aki elakadna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése