2013. július 3., szerda

Pocket - iPad alkalmazásom (XVIII.)

A neten szörfölve, a honlapok közt szafarizva mindenki talál olyan oldalt, amit eltenne, „jó lesz az később is!" felkiáltással, vagy épp nincs ideje végigolvasni egy írást, megnézni egy videót. Persze mindegyik böngésző kínál már oldal mentési opciót, ám a Pocketbe (Zsebbe) számtalan iPades alkalmazásból dobálhatunk be anyagot későbbre. Aki Instapaperes, az tudja, miről beszélek, aki meg nem, az próbálja ki mind a két alkalmazást - a választás a mienk, melyik fekszik jobban, melyik a kézre, mi több, ujjra esőbb.
A Pocketet azért jöttünk dicsérni, mert némi szétválogatást kínál a zsebbe szórt anyagok közt - zenék, cikkek, képek... Ennek ellenére nincs elbonyolítva a felület, az Apple-t is egyszerűségéért, könnyű kezelhetőségéért szeretjük. A Pocket Mac és Android eszközökkel is szinkronizálható - előbb-utóbb ez minden magára valamit adó alkalmazás számára kötelező lesz.
A zsebelés amúgy szinte minden alkalmazásból lehetséges, a böngészőből a Save után jön elő a Pocket, de elérhető Feedlyből, Reederből, Twitterből és több mint 300 másik alkalmazásból is.
Ja, és ingyenes.



A címre visszaugorva egy pillanatra, a „vágd zsebre!" kifejezést valószínűleg magyar szakosok tudnák megmagyarázni, a „zsebre" helyett, ugye, „zsebbe"-t mondanánk. A "zseb méretűre szabás" a kifejezés eredetije - kaptam meg se perc alatt az útmutatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése