2016. január 27., szerda

Maces Keynote, iCloudos Keynote - nem egy kutya

De még csak nem is pont ugyanazt tudó prezentáció készítő alkalmazás. A Keynote létezik Macre - szebben OS X alá -, iPadre (iOS-re) és iCloudra. És a három azonos nevű alkalmazás tudása nem mindenben azonos. Érdemes odafigyelni, mielőtt dühbe jövünk!

Áttűnés
A diák közti áttűnéssel gyorsan és látványosat lehet alkotni. Sokunkkal - beleértve magamat is - fordult már elő, hogy a szépen az OS X Keynote-ban megszerkesztem, kicsicsázom a prezit. Minden szuper, minden remek. Utána kiderül, hogy ahová megyünk előadni, a kivetítőt összeforrasztották a pécével, olyan spéci bemenete van a kivetítőnek, amihez nincs kábelünk, vagy akármi. De az is meglehet, hogy már úton vagyunk előadni, amikor valaki az irodában még simogatja a prezit.
Ilyenkor jut eszünkbe, hogy milyen egyszerű, feltesszük az iCloudba, és onnan játsszuk majd le - nem lehet semmi, ami megakadályoz. Pedig lehet, hogy lesz! És még hozzá maga a Keynote. Számos módja van, hogy iCloudba feltegyük, én el szoktam küldeni magamnak mailban (így még egy helyen megvan), aztán böngészőn belépek iCloudba és ott nyitom meg a mailt, csatolmány meg megnyitja az iCloudos Keynote-ot.
A következő videó mutatja, hogy nem árt óvatosnak lenni, mert a diák közti átváltások közül néhányat az iCloudos Keynote nem szeret. Csak.



És most szólunk, minden Keynote frissítéssel változhat a helyzet. Soha ne adj úgy elő, hogy előző nap nem nézed meg, mi lett a frissítések, módosítások, lejátszási környezet váltása miatt a preziddel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése