2017. április 10., hétfő

Ébredés után első dolgod legyen

"Mi az első dolog, amit a legtöbben tesznek reggel, ébredés után?" - tette fel Lévai Ricsi Facebook guru a közönséget bevonó nyitó kérdést vagy két éve egy népes rendezvényen. Pár aberált válasz – időskor kényszerítette mellékhelyiség látogatás, vagy a reggel férfi szervezetre gyakorolt jótékony hatásának kihasználása... – után megkapta a vágyott végszót, sokaktól: "ránézek a mobilomra".


Ricsinek mostanáig abban is igaza volt, hogy legtöbben elsőnek a Facebookot csekkolják, kivel mi történt, mi a hír. Ám mostantól e három eszköz a sor elejére tolakszik. Hisz a Bluetoothos Coffee Maker iOS vezérléssel (is) használható. Eltárolhatod kedvenc FlatWhite vagy americano recepted (mint tudjuk, ahány kávégép, annyi barista). És ha nem egyedül ébrednél, akkor akár 12 kávét is rendelhetsz a géptől Bluetoothon. Az, mondjuk, hátrány, hogy nem lehet legalább kétfélét egyszerre kérni – életszerűtlen lenne, bizonyára. (A Gonosz Almalap itt hívja fel a figyelmed, hogyha ágyba szeretnéd kapni a kávét, akkor két dolgot tehetsz. Rakd a kávégépet az éjjeli szekrényre vagy az ágy közelébe. A másik lehetőség, hogy reggel az ágyba nyomkodd a telefonod, amíg életed értelme meg nem unja és nyakon nem önt.)
Szerintem a kávéfőzőnél is varázslatosabb ötlet a bluetoothos kenyérpirító. Erről eszembe jutott és muszáj osztanom:

E klasszikus után lássuk a medvét piritót! Külön-külön megadható a piritás hossza, hőfoka, a melegen tartás hőmérséklete. A piritó programozható, megjegyzi az egyes beállításokat, iOS eszközön – mi máson? – tárolhatjuk és újra felhasználhatjuk. (A Gonosz Almalap persze ehhez is hozzászól: "És a kenyeret ki és mikor teszi be?")
A Gonoszság már jelezte, hogy a reggeli ébredés után gondunk lehet, ha csak és kizárólag a mobilunkat nyomkodjuk. De szerencsére a itt a Griffin Csatlakoztatott Tükör is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése