2017. május 15., hétfő

Kéretlen alkalmazások: szakítás három lépésben

Az operációs rendszer adott mappáiba előszeretettel telepdnek be a nem kívánt alkalmazások. Ezek a mappák azok, amelyekben levő elemeket az operációs rendszer a Mac bekapcsolásakor vagy bejelentkezésünkkor automatikusan elindítanak. Három mappát kell megvizsgálnunk.
A Sajátmappa (Házikós) > Könyvtár > LaunchAgents mappa az első, amit érdemes szemrevételezni. A Könyvtár könyvtárat mappát úgy érjük el, hogy a Finder Ugrás menüjét kiválasztva az Alt billentyűt lenyomva tartjuk. Ekkor jelenik meg a Könyvtár. Ha a Macet vizsgáljuk, akkor ezt az ellenőrzést felhasználónként meg kell ismételni.
Nálam, ahogy a képen látható, a Dropbox és a Microsoft OneDrive-ja indul el, amikor bejelentkezem.
A következő feladat a Mac > Könyvtár > LaunchAgents mappájának ellenőrzése. Az itt található elemek a Mac indításakor, újraindításakor töltődnek be. Itt nálam három fájl van. Az első kettő az Adobe Creative Cloudhoz tartoznak, a harmadik pedig a Java az Oracle menedzselésében.
Végül a Mac > Könyvtár > LaunchDameons mappát kell megvizsgálni. Nálam, ahogy a kép mutatja, három Adobe-s fájl, egy Microsoft Office-os és egy Oracle Javá-s található. Mind oké, tehát én tiszta vagyok. És te?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése