2018. február 19., hétfő

Még öt iCloud ötlet

Újabb öt tipp következik Machez és iCloudhoz. Nem sajátok, természetesen, de most nem ragozom túl.

  1. Adatbiztonság
    Bár a felhő szolgáltatások megbízhatóak, se semmi sem tökéletes. Legyen saját mentésed is a fájljaidról – TimeMachine –, és ezt tartsd másik helyen, mint ahol a géped van.
  2. Törölj körültekintően!
    A felhős adat-szinkronizáció velejárója, hogy ha egyik helyen törölsz valamit, az a többi helyről is törlődik. Mindig légy körültekintő. A törölt fájlok 30 napig visszanyerhetők (és addig is viszik a helyet).
  3. Legyen hely
    Amíg az első 5GB-t ingyen kapod az iCloudon, a további gigákért fizetni kell. A macOS és az iOS11 már lehetővé teszi, hogy a vett tárhelyen osztozz családoddal. Ehhez az kell, hogy legalább 200GB-ot bérelj.
  4. Sztrímeld a zenét!
    Rengeteg helyet tudsz felszabadítani az eszközeidről, ha az iTunesban való tárolás helyet az Apple Music-ot választod. Így amikor zenét szeretnél hallgatni, akkor azt az eszközös letölti az Apple-től, és nem az eszközön tároltat játssza le. Persze bármikor lekérheted őket az eszközödre is - például egy repülőút előtt kimondottan jó ötlet!
  5. Használd az iBook-t!
    Az ePub és PDF mellett az Apple spéci ePubjait is kezelő alkalmazásra bízva a PDF doksikat, azok a felhőben tárolódnak és csak kérésre kerülnek eszközödre. Repülés előtt... – ismételtük magunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése